A

Обединено училище "Св. Св. Кирил и Методий" гр. Обзор

Детска пиеса „Василиса Прекрасна”

ДТК „Морски звездички”

По стъпките на големите театрали

2014 г.

          След блестящия успех на „Семейство Бло” по стъпките на големите театрали тръгнаха и малките таланти от ДТК „Морски звездички” при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

          На 24 май те представиха своята постановка „Василиса Прекрасна” по мотиви от руски народни приказки.

          Подготовката на пиесата започнахме още през месец декември с участниците в СИП – Художествено слово. Постепенно включихме и по-малки ученици, които бяха показали своите артистични заложби през изминалата учебна година. Към нас се присъединиха и децата от танцовата формация „Денс ейнджълс” при читалище „Изгрев”, на които предложихме да подготвят танците за пиесата.

          Обхванати от магията на театъра, 34 деца от II до VI клас работиха ентусиазирано и неуморно в продължение на месеци. С голямо нетърпение очакваха да облекат специално закупените костюми и изцяло да се превъплътят в ролите на приказните герои. Изказваме благодарност на читалище „Изгрев” и ОДЗ „Обзорче”, които допълниха липсващите костюми.

          Дните преди 24 май бяха изпълнени с много трепет и вълнение. В приповдигнато настроение бяха всички участници, когато се кипреха с атрактивните костюми за снимките в парка, а по време на продължителните репетиции имаше и бурен смях, и остри забележки. През цялото време ни водеше желанието да се представим достойно и да се докоснем до душите на публиката.

„И ако нещо тук, отляво, трепне -
на обичта е нежната камбанка...”

          Възторжените аплодисменти по време на спектакъла и споделените трогателни впечатления след него ни дават основание да вярваме, че сме постигнали целта си.

          Сърдечни благодарности на всички, които бяха съпричастни с нас и ни оказаха любезно съдействие при подготовката.

          Поздравления за всички морски звездички! Запазете сияйните усмивки и блясъка в очите си за нови творчески успехи!

Краси Христова