A

Обединено училище "Св. Св. Кирил и Методий" гр. Обзор

24 май 2014

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост започна с тържествено шествие от двора на училището до многофункционалната зала, където продължи с празнична програма.

След посрещането на училищното знаме прозвучаха „Марш на обзорчетата”, „Химн на Кирил и Методий” и „Българийо, обичам те” в изпълнение на учениците от начален етап.

В своето слово госпожа Димитрова поздрави всички ученици, учители и гости на тържеството. С гордост сподели интересни моменти от училищния живот и постигнатите успехи в различни начинания.

За успехи в образователно-възпитателния процес и издигане престижа на училището бяха наградени Мария Петрова от II. клас, Габриела Павлова и Николай Димитров от III. клас, Владимир Петков от IV клас, Зорница Атанасова и Мария Мутафова от VI клас, Михаела Любчева, Симона Неделева и Добромира Панчукова от VII клас.

Наградените ученици от прогимназиален етап ще получат грамоти и от ръководството на община Несебър, което по традиция всяка година връчва грамоти и награди на  изявени ученици и учители от цялата община. Сред учителите от нашето училище тази година бе наградена госпожа Антонина Петрова.

За малките първокласници 24 май бе последният учебен ден. Преди да получат своите първи свидетелства, те развълнуваха публиката с песен и стихотворения, посветени на България.

Дойде време и за артистите от ДТК „Морски звездички”, които нетърпеливо надничаха от кулисите. Пред обзорската публика те представиха детската пиеса „Василиса Прекрасна”.